Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Let op: Vanaf 15 juli 2013 geldt deze leidraad voor het indienen van gerechten (vanzelfsprekend is uw gerecht nog steeds gezond en goedkoop):

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

39 thoughts on “Uw gerecht

  1. Mac Jaq
    portie macaronie, melk, mix voor carbonarasaus en smack,
    snij de smack in blokjes en bak dit met een uitje, kook de mac en maak de saus, alles bij elkaar en smullen maar. Heb je nog geraspte kaas in de vriezer? strooi dit erover

  2. Spaghetti bolognese – 4 personen – €4,75

    Bereidingstijd: 2 – 2,5 uur

    Ingrediënten:
    150 gr ui – €0,13
    150 gr wortel – €0,13
    150 gr bleekselderij – €0,22
    2 tenen knoflook – €0,07
    1 pakje Heinz gezeefde tomaten (520 gr) – €0,74
    100 gr gerookte spekjes – €0,66
    500 gr half-om-half gehakt – €2,25
    500 gr spaghetti – €0,55

    Kruiden:
    Oregano, basilicum, zout, zwarte peper

    Voorbereiding:
    Snijd de groentes in kleine blokjes of maal deze fijn in een keukenmachine. Tip: snijd de hele bleekselderij op en vries in voor de volgende keer (eventueel gemengd met gelijke hoeveelheden ui en wortel).

    Bereiding:
    1. Doe een scheut olijfolie in een diepe pan. Bak hierin de spekjes met 1 tl oregano op middelhoog vuur tot deze net bruin beginnen te kleuren.
    2. Matig vuur en voeg de groenten (ui, wortel, bleekselderij, knoflook) toe. Bak zo’n 7 minuten totdat ze zacht zijn (niet bruin)
    3. Voeg het gehakt toe, kruid met zwarte peper en zout, en bak rul.
    4. Voeg de gezeefde tomaten toe en eenmaal een leeg pakje (warm) water.
    5. Voeg 1 tl basilicum toe en laat saus minimaal 1,5 uur op laag vuur sudderen tot hij voldoende in volume is gereduceerd en de smaak voldoende sterk is. Voeg wat water toe als hij te dik of te droog wordt en vergeet niet zo nu en dan te roeren.
    6. Kook vlak voor het serveren de spaghetti al dente en giet af.
    7. Meng spaghetti en saus of serveer apart met saus bovenop de spaghetti.

    Mocht de portemonnee het toelaten: serveer met geraspte Parmezaanse kaas (+€0,50) en vervang eventueel de spaghetti door tagliatelle (+€0,80). Buon appetito.

    • Beste Diana, gelukkig staan er meer dan 200 recepten op de website. Voor veel van die recepten heb je geen oven nodig. Lekker verder neuzen, dus. Succes! groetjes van Merlien

Laat een reactie achter op T Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *