Koken voor 4 personen voor € 5

Lieve mensen vandaag is de officiële start van de verkoop van Koken voor 4 personen voor € 5. Vandaag markeert voor mij het moment waarop mijn oude kinderdroom verwezenlijkt wordt. In mijn gedachten zie ik mijn kinderlijke aantekeningen nog staan op stukjes enveloppe, etc. Nu, meer dan 25 jaar later verschijnt mijn budgetkookboek. Naast dat het een safari biedt door mijn persoonlijke leven, vindt u in het boek ook informatie over smaakmakers en hoe u ermee kunt experimenteren. In het hoofdstuk Bewaar-, koop-, en bespaartips geef ik aan hoe ik van huis uit heb geleerd om verspilling te voorkomen en zo letterlijk meer met minder te doen. En hoe doe je eigenlijk slim boodschappen? Dat breng ik in beeld in het hoofdstuk Boodschappen doen. Ook heb ik van alle groenten die ik in het boek gebruik een seizoenoverzicht opgenomen voor uw gemak. Het boek kost € 12,95 en is via alle boekhandels verkrijgbaar.

"Koken voor 4 personen voor 5 euro" kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

“Koken voor 4 personen voor 5 euro” kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

Top kok Ron Blaauw

De mensen die al langere tijd meelopen met Bijstandsgerechten kunnen zich wellicht nog de oproep herinneren van april 2013 waarin we uw mening peilden om deze Michelin waardige top kok uit te dagen zich in te zetten voor Bijstandsgerechten. Ein-de-lijk mag ik nu officieel mededelen dat Ron Blaauw op deze uitdaging is ingegaan! Deze zeer sympathieke man heeft totaal belangeloos 2 verwengerechten ontworpen voor Koken voor 4 personen voor € 5 direct nadat hij voor de Alpe d’Huzes gefietst had. Waarom hij zich, ondanks zijn drukke agenda, tòch hiertoe liet uitdagen en wat hij met die uitdaging gedaan heeft leest u in het hoofdstuk Topchef Ron Blaauw.

Recepten

Vervolgens deel ik recepten met u waar ik zelf mee ben opgegroeid. Deze recepten staan niet op deze website. Ik heb er boeiende gerechten in opgenomen zoals Mijnschijven. Wat zijn dat nou weer? Ook deel ik recepten met u waarvoor u bij de afhaal langer in de rij staat dan dat u ze zelf maakt, zoals nasi. Maar, u vindt in dit kookboek ook gewoon voortreffelijke seizoengroenten van Hollandse bodem, een gehaktbal of een stukje vis. Al deze gerechten hebben 1 ding gemeen: ze zijn heerlijk en voor maximaal € 5 te bereiden. Voor dagen waarop het lukt om uzelf en uw gezinsleden iets extra’s te geven heb ik ook een paar verwengerechten opgenomen. Tussendoor staan intermezzo’s: stukjes waarin ik meegeef hoe u bijvoorbeeld met bijzondere uitdagingen om kunt gaan. Denk eens aan het trakteren van een hele klas.

Kassabon

Als extra stukje dienstverlening bent u intussen van mij gewend dat ik prijzen transparant communiceer. Daarom heb ik een speciale webpagina aan deze site toegevoegd waarop alle ingrediënten staan die ik in mijn kookboek heb gebruikt. U ziet op deze manier exact wat ik ervoor betaald heb. Daar waar ik er toevallig op gelet heb, heb ik alternatieven meegenomen. Komt u nòg betere prijzen en/of alternatieven tegen? Deel ze dan met ons allemaal door een reactie te geven op de kassabon. Zo kunnen we allemaal ons voordeel doen met uw extra tips.

Zijn deze gerechten dan wel gezond?

Daarop is mijn antwoord een volmondig ‘ja’. Misschien stroken niet alle gerechten even braaf met de richtlijnen van het Voedingscentrum, maar ongezond zijn ze niet te noemen. Bijna alle gerechten liggen overigens netjes tegen die richtlijnen aan. Maar, mijn filosofie is dat datgene wat je gezond eten noemt altijd een tere balans is tussen wat een lichaam nodig heeft en wat een lichaam verbrandt. Gezond eten kan dus nooit zonder gezond bewegen gaan.

Rest mij niets anders om u allemaal veel goeds te wensen met dit kookboek. Mocht u de prijs van € 12,95 niet kunnen betalen, vraag het dan cadeau voor de opkomende feestdagen bijvoorbeeld. Lukt ook dat niet, dan heb ik sowieso meer dan 100 gratis budgetrecepten op deze website voor u verzameld. Deze recepten zijn hartelijk en belangeloos door diverse bezoekers van de Facebookpagina en website van Bijstandsgerechten aan u ter beschikking gesteld.

Media

 

persbericht_koken voor 4 personen voor 5_afbeelding
Merlien vertelt over Koken voor 4 personen voor € 5 in het programma van Omroep Max, Twee Dingen. Beluister hier de uitzending op radio 1:
http://www.radio1.nl/items/85798-merlien-welzijn-over-goedkoop-en-toch-lekker-koken

29 gedachten over “Koken voor 4 personen voor € 5

 1. hallo, vandaag het boek binnengekregen. super dat je hiervoor het initiatief genomen hebt. Wat mij wel iets tegenvalt is dat er ook recepten in staan die je bijna niet voor €5,- kunt aanschaffen. 500 gr kippenvleugels, 500 gr groene asperges en 1 kilo aardappels, dat reed je niet voor €5,-.
  Daarnaast staan er in een boek van 152 pagina’s maar 30 warme maaltijden in. Dit valt mij eerlijk gezegd een beetje tegen. wel veel tips, maar 37 blz aan tips, mwah,
  conclusie: fantastisch initiatief, maar mijn verwachting heeft het niet gehaald, vanwege de weinige recepten.

 2. Waarom t boekje nou niet gewoon 5 euro laten kosten….. diegene die dit boekje nodig heeft….. heeft geen cent te makken
  Beetje gevalletje van de plank niet een beetje maar een beetje veel misslaan.

  • Ha Marjootje, op deze website kun je meer dan 100 gerechten gratis en voor niets en ook nog eens zonder storende, schreeuwerige reclames gebruiken. Indien je de, mijns inziens, redelijke prijs van € 12,95 niet kunt betalen dan is deze website een goed alternatief. Wil je het boekje toch? Dan kun je ervoor sparen, het cadeau vragen of het winnen. Het boekje is ook niet alleen voor minima. Voor iedereen die geïnteresseerd is. Nota bene zijn er regelmatig acties die erop gericht zijn om de boekjes voor zoveel mogelijk minima gratis ter beschikking te stellen. Regelmatig worden exemplaren verloot en weggegeven. Bijvoorbeeld door allerlei woningcorporaties en gemeenten die het boek cadeau doen. Ik bespeur wat teleurstelling bij je t.a.v. de prijs. Helaas kan ik niet alles gratis aanbieden 😉 € 12,95 voor een boek wat volledig in kleur is uitgevoerd is echt heel redelijk, vind ik.

 3. Wat moet dat heerlijk en meteen ( denk ik 🙂 ook heel spannend zijn nu het boek klaar is en iedereen het mag en kan zien. Van harte gefeliciteerd! Ik kijk er naar uit om het in handen te hebben 🙂 Heel veel succes!

  • Dank je wel, Natalie, je beschrijft het gevoel vrij precies 🙂 groetjes van Merlien Welzijn

 4. Sinds zaterdag is het bij ons in bezit en ik moet zeggen: WOW!
  Het boek staat bomvol met lekkere dingen en ik moet toegeven beste Merlien:
  Wij doen al vrij bewust boodschappen, maar in je boek komen nog tips voorbij, waar zelfs wij nog wat van kunnen opsteken! 🙂

  En dat we ook nog zijn opgenomen in het dankwoord was al helemaal fantastisch! 🙂
  Dank Merlien, ik denk dat dit boek nog ‘grijs gebruikt’ gaat worden 🙂

  • Ha buuf, wat leuk om jouw reactie hier te zien. Je was een zeer hulpvaardige ‘proever’ tijdens het kook-, en schrijfproces, daar kan ik je niet anders dan voor danken 🙂 groetjes van je buuf 😉

Reacties zijn gesloten.