Koken voor 4 personen voor € 5

Lieve mensen vandaag is de officiële start van de verkoop van Koken voor 4 personen voor € 5. Vandaag markeert voor mij het moment waarop mijn oude kinderdroom verwezenlijkt wordt. In mijn gedachten zie ik mijn kinderlijke aantekeningen nog staan op stukjes enveloppe, etc. Nu, meer dan 25 jaar later verschijnt mijn budgetkookboek. Naast dat het een safari biedt door mijn persoonlijke leven, vindt u in het boek ook informatie over smaakmakers en hoe u ermee kunt experimenteren. In het hoofdstuk Bewaar-, koop-, en bespaartips geef ik aan hoe ik van huis uit heb geleerd om verspilling te voorkomen en zo letterlijk meer met minder te doen. En hoe doe je eigenlijk slim boodschappen? Dat breng ik in beeld in het hoofdstuk Boodschappen doen. Ook heb ik van alle groenten die ik in het boek gebruik een seizoenoverzicht opgenomen voor uw gemak. Het boek kost € 12,95 en is via alle boekhandels verkrijgbaar.

"Koken voor 4 personen voor 5 euro" kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

“Koken voor 4 personen voor 5 euro” kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

Top kok Ron Blaauw

De mensen die al langere tijd meelopen met Bijstandsgerechten kunnen zich wellicht nog de oproep herinneren van april 2013 waarin we uw mening peilden om deze Michelin waardige top kok uit te dagen zich in te zetten voor Bijstandsgerechten. Ein-de-lijk mag ik nu officieel mededelen dat Ron Blaauw op deze uitdaging is ingegaan! Deze zeer sympathieke man heeft totaal belangeloos 2 verwengerechten ontworpen voor Koken voor 4 personen voor € 5 direct nadat hij voor de Alpe d’Huzes gefietst had. Waarom hij zich, ondanks zijn drukke agenda, tòch hiertoe liet uitdagen en wat hij met die uitdaging gedaan heeft leest u in het hoofdstuk Topchef Ron Blaauw.

Recepten

Vervolgens deel ik recepten met u waar ik zelf mee ben opgegroeid. Deze recepten staan niet op deze website. Ik heb er boeiende gerechten in opgenomen zoals Mijnschijven. Wat zijn dat nou weer? Ook deel ik recepten met u waarvoor u bij de afhaal langer in de rij staat dan dat u ze zelf maakt, zoals nasi. Maar, u vindt in dit kookboek ook gewoon voortreffelijke seizoengroenten van Hollandse bodem, een gehaktbal of een stukje vis. Al deze gerechten hebben 1 ding gemeen: ze zijn heerlijk en voor maximaal € 5 te bereiden. Voor dagen waarop het lukt om uzelf en uw gezinsleden iets extra’s te geven heb ik ook een paar verwengerechten opgenomen. Tussendoor staan intermezzo’s: stukjes waarin ik meegeef hoe u bijvoorbeeld met bijzondere uitdagingen om kunt gaan. Denk eens aan het trakteren van een hele klas.

Kassabon

Als extra stukje dienstverlening bent u intussen van mij gewend dat ik prijzen transparant communiceer. Daarom heb ik een speciale webpagina aan deze site toegevoegd waarop alle ingrediënten staan die ik in mijn kookboek heb gebruikt. U ziet op deze manier exact wat ik ervoor betaald heb. Daar waar ik er toevallig op gelet heb, heb ik alternatieven meegenomen. Komt u nòg betere prijzen en/of alternatieven tegen? Deel ze dan met ons allemaal door een reactie te geven op de kassabon. Zo kunnen we allemaal ons voordeel doen met uw extra tips.

Zijn deze gerechten dan wel gezond?

Daarop is mijn antwoord een volmondig ‘ja’. Misschien stroken niet alle gerechten even braaf met de richtlijnen van het Voedingscentrum, maar ongezond zijn ze niet te noemen. Bijna alle gerechten liggen overigens netjes tegen die richtlijnen aan. Maar, mijn filosofie is dat datgene wat je gezond eten noemt altijd een tere balans is tussen wat een lichaam nodig heeft en wat een lichaam verbrandt. Gezond eten kan dus nooit zonder gezond bewegen gaan.

Rest mij niets anders om u allemaal veel goeds te wensen met dit kookboek. Mocht u de prijs van € 12,95 niet kunnen betalen, vraag het dan cadeau voor de opkomende feestdagen bijvoorbeeld. Lukt ook dat niet, dan heb ik sowieso meer dan 100 gratis budgetrecepten op deze website voor u verzameld. Deze recepten zijn hartelijk en belangeloos door diverse bezoekers van de Facebookpagina en website van Bijstandsgerechten aan u ter beschikking gesteld.

Media

 

persbericht_koken voor 4 personen voor 5_afbeelding
Merlien vertelt over Koken voor 4 personen voor € 5 in het programma van Omroep Max, Twee Dingen. Beluister hier de uitzending op radio 1:
http://www.radio1.nl/items/85798-merlien-welzijn-over-goedkoop-en-toch-lekker-koken

29 gedachten over “Koken voor 4 personen voor € 5

  • Haha, die Ans, ik hoop niet dat je het meent 🙂 Sparen en uithongeren kunnen nooit hetzelfde zijn. Vraag het anders cadeau 🙂 groetjes van Merlien

 1. Super van harte gefeliciteerd!
  Ik vind het zo jammer dat ik het boek niet kan kopen.
  Hoop dat er recepten op Facebook komen uit het boek 😉
  Groetjes en heel veel succes!
  Loes

  • Ha Loes, ik zag jouw berichtje op Facebook. Helaas kunnen er geen gerechten uit het kookboek anderszins gepubliceerd worden. De uitgever heeft het exclusieve publicatierecht daarvoor. 🙂 Natuurlijk staan er wel meer dan 100 andere lekkere en gezonde gerechten op deze website. Gratis en voor niets. Lukt het anders om het boek cadeau te vragen (Feestdagen, verjaardag, etc)? De loting heb je net gemist. De trekking is morgen al. Maar, ik kan je nu al vertellen dat er meer van dit soort zonnestraaltjes in het verschiet liggen. groetjes van Merlien Welzijn

  • Dank je wel, Krappe Kas, de bedoeling is inderdaad met 1 hand geld verdienen om het met de andere hand uit te kunnen geven aan Bijstandsgerechten. Ik hoop dat nog lang te kunnen blijven doen. groetjes, Merlien Welzijn

 2. Hoi Merlien,

  Wat een mooie dag moet het voor je zijn… Gefeliciteerd met je boek! Ik was al zo benieuwd of Ron Blaauw de uitdaging aan was gegaan.. Ik kon er niets van vinden op de site. Ik vond je interview ook leuk vorige week.. Toch leuk om een stem bij de persoon achter dit mooie initiatief te horen. Ik wens je heel veel succes en geluk. Ik hoop dat je veel boeken mag verkopen en daarmee nog lang leuke dingen kan doen op deze site.

  • Dank je wel, Sandra. Ja, ik moest het dus geheim houden. Dat was behoorlijk moeilijk… 🙂 groetjes van Merlien Welzijn

Reacties zijn gesloten.