Marlous’s vakantietips

Huizenruil:
er zijn huizenruilsites waar je gratis kunt ruilen met iemand anders in een andere provincie. Zelfs in het buitenland. Kosten: treinkaartje en gemiddelde kosten wat je thuis ook hebt aan gas,licht en water.( buitenland ticket natuurlijk )

Fietsvakantie:
Soms bieden mensen hun bakfiets aan aan gezinnen die het minder hebben zodat zij goedkoop op fietsvakantie kunnen gaan.

Pak een dagje de fiets. Neem broodjes mee. Je kunt bootjes gaan kijken of naar de eendjes of kinderboerderij of een bos of heide of misschien wel het strand. (voor mensen zonder kinderen en avonturiers, slapen op het strand tegen de duinen aan om niet overreden te worden ’s nachts mag en is gratis )

Vakantie veilingen:
kijk eens op vakantie veilingen en boek met vrienden ( die een auto hebben ) een vakantie rond 150,00 voor 8 personen. LET OP: lees goed de voorwaarden voordat je biedt en bekijk eerst de extra kosten!

Vakantiehuisje delen:
boek een vakantiehuisje in Nederland wat je mag delen met vrienden, opa en oma…de kosten voor deze huisjes zijn vaak kosten die vrienden of opa en oma meestal per week al kwijt zijn ;-)   ( rond de 1500 euro all in in het hoogseizoen voor 4 weken )

Picknicken:
zoek een meertje of park in de buurt. neem een voetbal of wat schepjes mee. Smeer broodjes (jam, kaas etc) en ga heerlijk picknicken/zwemmen met de kids voor het ultieme vakantie gevoel.

Dagje speeltuin:
kijk eens of er gratis speeltuinen bij jou in de buurt zijn. neem de broodjes weer mee en een lekkere kan limonade en vertel tegen de kinderen dat je een hele leuke dag weggaat (voor onze kinderen voelt dit als een dagje pretpark). In grote steden worden er met warm weer vaak op plekken in een park of speeltuin badjes gevuld met water dit is geheel gratis.

Gesponsorde activiteiten:
in de vakantie’s zijn er vaak organisaties in grote steden die hutten bouwen, voetbal wedstrijden organiseren etc. (vaak sponsort de gemeente deze zodat thuisblijvende kinderen toch vakantie hebben) vraag hier eens na bij de gemeente of jongeren organisatie`s bij jouw in de buurt.

Bezoek een evenemt in de buurt wat gratis is: b.v. wiellerevenement, luchtbalonshow vierdaagse feest, zomerfeesten op het plein, braderie (vaak met luchtkussen) etc. Speuren hiernaar doe je op internet.

Restaurantje spelen:
Voor ouders met kinderen: dek de tafel mooi geef de kinderen een extra mooi glas met limonade/water en bak panenkoeken (goedkoop en lekker) en vertel dat jullie eten in een restaurant. spreek de kinderen aan met mevrouw en meneer..etc

Amerikaanse barbecue:
organiseer een barbecue op zijn Amerikaans. het is net een feestje maar je geeft niet meer uit. Meestal nemen mensen die iets extra`s te besteden hebben ook wel iets extra`s mee.

Burendag:
via deze organisatie kun je geld aan vragen voor een dag feest met je buren..b.v. een barbecue of een springkussen ,high thea etc.

Goedkope treinkaartjes:
houd de spoordeelwinkel van de ns in de gaten deze hebben vaak goedkope actie`s om 1+1 gratis etc een dagje weg te gaan.

koop goedkope treinkaartjes bij de Blokker, Hema of Kruidvat. Hier mag je een hele dag mee door nederland reizen en kinderen tot 4 jaar zijn gratis daarna kost het 2,50 tot ze 12 jaar zijn. Soms kun je op hun site ook meereiskaartjes vinden: GRATIS. Vaak als je op het station vraagt aan mensen of je met hun mee mag reizen tot… vinden ze het heel leuk om je mee te nemen ..en dit is dus gratis.

Belevenisbon:
Vraag voor je verjaardag geen losse cadeautjes of geld maar een belevenis zoals ..bowlen of naar de bioscoop etc

Eén gedachte over “Marlous’s vakantietips

  1. Pingback: Zonnestraaltjes after-vakantie-dip | www.bijstandsgerechten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *