Zonnestraaltjes maart 2014

Op de dag waarop we de gelegenheid hebben om een politieke keuze te maken tegen armoede in Nederland, leek het mij goed om de zonnestraaltjes van maart op te starten. Zonnestraaltjes helpen je niet uit de armoede. Daar hebben we de politiek voor nodig! Waarom ik zonnestraaltjes verloot, is omdat ik vind dat ik als individu een gebaar mag maken naar mensen die tobben met een kleine portemonnee. Ik heb het zelf meegemaakt. Net een weekje meer boodschappen, of een leuk presentje, een nieuw kledingstuk kunnen kopen. Het moet gewoon eens kunnen. Het geeft een stukje afleiding van de beslommeringen van alledag om gewoon even dat momentje te hebben om te genieten. Dat vind ik o, zo belangrijk!

De Facebook supporters hebben massaal laten weten aan welke zonnestraaltjes er behoefte is. Daarom gaan er deze maand 10 Action cadeaubonnen ter waarde van
€ 10,00 per stuk in de pot bij Bijstandsgerechten. Mevrouw Woudenberg deed een duit in het zakje om deze actie mogelijk te maken. Fijn, mevrouw Woudenberg! De Rotterdamse politica Sun Yoon van Dijk draagt Bijstandsgerechten een heel warm hart toe. Zij maakt zich sterk in haar woonplaats tegen armoede in Nederland. Als privé persoon schenkt zij zaden om zelf groenten of kruiden te telen aan Bijstandsgerechten. Dat betekent dat de 10 personen die uitgeloot worden kunnen rekenen op een extra attentie waar je nog een heel seizoen lang plezier van kunt hebben!! In de groentepakketten zitten: ui, sla, bloemkool, komkommer, radijs en peen. In de kruidenpakketten: basilicum, selderij, rucola, oregano, tijm, Franse selder. Wist je dat je kruiden vaak in een pot op de vensterbank kunt telen?

Ik heb persoonlijk na jaren weer een politicus gevonden die inspireert, de daad bij het woord voegt en gewoonweg helpt! Zo iemand heb jij (van welke partij dan ook) vast ook in jouw woonplaats. Succes met stemmen! En op naar de zonnestraaltjes trekking!

Hoe kun je meedoen?
Je kunt uitsluitend via de FB van Bijstandsgerechten meedoen met de zonnestraaltjes actie. Ga naar het deelnamebericht en reageer via Facebook. Je hebt tot vandaag 21.00uur de tijd. Donderdag 20 maart om 21.00uur worden de winnaars bekend gemaakt.

4 gedachten over “Zonnestraaltjes maart 2014

 1. Het is toch fantastisch dat er toch mensen zijn die geloven dat er echt armoede is in Nederland,want volgens “onze regering” is armoede in Nederland onzin! wat op zijn beurt weer een onzinnige uitspraak is!,nee petje af voor mensen zoals mevrouw Woudenberg en mevrouw Sun Yoon van Dijk,die de problematiek begrijpen!

  Liefs, Mia

 2. 1. Madelon Delwel
  2. Corine van Velzen
  3. Marjan Kuijpers
  4. Coby Kram
  5. Jeroen en Francien van Eijkel
  6. Daniëlle Crusifix
  7. Jolanda Horst
  8. Manu Jillian Valentine
  9. Eefje Meesters
  10. Geertje van den Berg
  Gefeliciteerd met jullie zonnestraaltjes!

 3. ik weet niet of ik hier mag reageren, maar ik zou mevrouw Woudenberg toch ook graag willen bedanken voor de steun die ze geeft voor de zonnestraaltjes.
  en mevrouw Sun Yoon van Dijk zou ik willen bedanken voor het mooie idee van de zaadjes.
  wat is dat een leuk extraatje om te mogen krijgen, niet alleen voor het moment zelf, maar ook om het te mogen zien groeien en bloeien.
  net als de weg die je bewandeld als je op zoek bent naar de mogelijkheden om telkens weer een goede en gezonde maaltijd op tafel te zetten.
  de weg die je bewandeld, waar je soms hele kleine dingen tegenkomt, maar die je wel heel erg gelukkig kunnen maken en je laten stralen.
  en daarvoor, zou ik ook jou, Merlien, willen bedanken.
  want, samen met andere mensen, maak jij deze weg voor ons allemaal een beetje makkelijker en mooier.
  niet alleen buiten schijnt de zon, maar ook hier op jouw site en op Facebook.
  het zijn de kleine dingen die de grootste zonnestralen kunnen maken. !!

  liefs van Ria

Reacties zijn gesloten.