Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.
Let op: Vanaf 15 juli 2013 geldt deze leidraad voor het indienen van gerechten (vanzelfsprekend is uw gerecht nog steeds gezond en goedkoop):
1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl
Ui
Knoflook
Tomaten
Feta
Pepper
Olie
Pasta
Ui en knoflook aan fruiten in beetje olie.
Tomaten erbij en laten pruttelen, snuf pepper er over.
Feta erbij en 20 min aanzetten en dit door elkaar prakken en dan de gekookte pasta erbij.
———————————————————
Rijst
Smac
Pepper
Zout
Olie
Broccoli
Sweet baby Rays bbq saus
Rijst koken.
Smac in plakken snijden, pepper en klein beetje zout er op bakken in beetje olie.
Broccoli koken of stomen.
Dit allemaal in een kom en dan de bbq saus er over.
————————————————
Courgette
Ui
Knoflook
Olie
Pepper
Zout
Slagroom ( hoeft niet perse)
Bouillon
Ui, knoflook aan fruiten, blokjes courgette erbij.. beetje pepper en zout, bouillon erbij.
Mixen
Eventueel afmaken met beetje slagroom
—————————
Mac Jaq
portie macaronie, melk, mix voor carbonarasaus en smack,
snij de smack in blokjes en bak dit met een uitje, kook de mac en maak de saus, alles bij elkaar en smullen maar. Heb je nog geraspte kaas in de vriezer? strooi dit erover
ik mis wel de groenten hier in de recept
Ipv mix voor …. Te kopen ga eens naar kruidevoordeel of kruidenbaron
Scheelt heel veel want vaak zit er kruiden en meel in de pakjes.
Spaghetti bolognese – 4 personen – €4,75
Bereidingstijd: 2 – 2,5 uur
Ingrediënten:
150 gr ui – €0,13
150 gr wortel – €0,13
150 gr bleekselderij – €0,22
2 tenen knoflook – €0,07
1 pakje Heinz gezeefde tomaten (520 gr) – €0,74
100 gr gerookte spekjes – €0,66
500 gr half-om-half gehakt – €2,25
500 gr spaghetti – €0,55
Kruiden:
Oregano, basilicum, zout, zwarte peper
Voorbereiding:
Snijd de groentes in kleine blokjes of maal deze fijn in een keukenmachine. Tip: snijd de hele bleekselderij op en vries in voor de volgende keer (eventueel gemengd met gelijke hoeveelheden ui en wortel).
Bereiding:
1. Doe een scheut olijfolie in een diepe pan. Bak hierin de spekjes met 1 tl oregano op middelhoog vuur tot deze net bruin beginnen te kleuren.
2. Matig vuur en voeg de groenten (ui, wortel, bleekselderij, knoflook) toe. Bak zo’n 7 minuten totdat ze zacht zijn (niet bruin)
3. Voeg het gehakt toe, kruid met zwarte peper en zout, en bak rul.
4. Voeg de gezeefde tomaten toe en eenmaal een leeg pakje (warm) water.
5. Voeg 1 tl basilicum toe en laat saus minimaal 1,5 uur op laag vuur sudderen tot hij voldoende in volume is gereduceerd en de smaak voldoende sterk is. Voeg wat water toe als hij te dik of te droog wordt en vergeet niet zo nu en dan te roeren.
6. Kook vlak voor het serveren de spaghetti al dente en giet af.
7. Meng spaghetti en saus of serveer apart met saus bovenop de spaghetti.
Mocht de portemonnee het toelaten: serveer met geraspte Parmezaanse kaas (+€0,50) en vervang eventueel de spaghetti door tagliatelle (+€0,80). Buon appetito.
Je hebt met dit recept een oven nodig en die heeft niet iedereen.
Beste Diana, gelukkig staan er meer dan 200 recepten op de website. Voor veel van die recepten heb je geen oven nodig. Lekker verder neuzen, dus. Succes! groetjes van Merlien