Gratis juridische hulp!

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Soms ontbreekt het je gewoon aan de energie om dingen uit te zoeken, een klachtbrief te schrijven of je stem te laten horen. Regelmatig heb je er simpelweg de kennis niet voor in huis. En toch kun je het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Dat je mogelijk zelfs onrecht wordt aangedaan. Waar mensen werken worden nu eenmaal fouten gemaakt. Dat is zo. Het is ook niet te voorkomen.

Niet iedereen is even bereid om fouten toe te geven. Of, simpelweg in te zien dat de eigen handelswijze fout is. Dan is het wel heel mooi dat je daarbij geholpen kunt worden. En liever niet door iemand die het met de beste bedoelingen ‘erbij’ doet en je van de regen in de drup helpt. Of, iemand die zelfs moedwillig denkt te kunnen plukken van een kale kip.

Wat je in deze situatie nodig hebt zijn advocaten en juristen die gepokt en gemazeld zijn in het hanteren van problemen waar je tegenaan loopt. Mensen die exact kunnen aangeven wat wel klopt en wat niet. Dat zijn de advocaten en juristen die zich verenigd hebben in het netwerk “Bijstandshulp”.

Dit netwerk richt zich specifiek op minima. Daar zit een stukje passie achter, vertelt mevrouw Raaijmakers. Zij is zelf advocate bij het bureau KOOL BLOCH GAVAMI ADVOCATEN in Amsterdam. Aan de telefoon nemen we samen wat voorbeelden door van schrijnende situaties. De drive weerklinkt in haar stem: “Mensen weten vaak gewoon niet waar ze recht op hebben. En daar kunnen wij hen bij helpen.”

Om er zeker van te zijn dat de advocaten en juristen met wie je te maken hebt ook geregistreerd zijn in de Orde van Advocaten, kun je hier zelf een check uitvoeren: www.advocatenorde.nl

Heb je ruzie met de buurman, dan kun je hier niet kosteloos terecht. Het gaat om zaken die verband houden met de uitkeringssituatie. Het gaat specifiek om juridische ondersteuning bij zaken omtrent:

 • WWB bijstandsuitkering
 • Bijzondere bijstand
 • Ziektewet uitkering
 • WIA uitkering (WGA IVA)
 • WAO uitkering
 • Wajong uitkering
 • Wajong en Participatiewet
 • Beslaglegging
 • Echtscheiding
 • Huurgeschil
 • Huisuitzettingen
 • Problemen met de bewindvoerder

Heb je een zaak voorgelegd aan Bijstandshulp? Laat dan via een korte reactie op deze website weten of het naar tevredenheid is afgehandeld!

Dien hier uw zaak in

11 thoughts on “Gratis juridische hulp!

 1. Wist je dat gemeenten vaak ook zelf een afdeling schuldhulp hebben? Daarnaast zijn er (inter)gemeentelijke kredietbanken, die schuldhulp en bewindvoering bieden. Er wordt dan een eigen bijdrage gevraagd van € 50,00, minima kunnen deze vergoed krijgen via de bijzondere bijstand van de gemeente. Het is altijd de moeite waard om contact op te nemen met de gemeente om te vragen wat er mogelijk is. Dit als er schulden zijn, of juist als deze dreigen te ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen! Daarnaast is het mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen voor de kosten van bewind via een bewindvoeringsbureau. Er zijn veel bewindvoerders, ook advocaten zien hier soms een lucratieve ‘bijbaan’ in. Er zijn goede bureaus, maar helaas zijn de verhalen over slechte bewindvoering ook talloos. Laat je goed informeren en check of ze een branche of kwaliteitskeurmerk hebben.

 2. Ik heb een goede advocaat gehad die gespecialiseerd is in bijstand en hij heeft bezwaar gemaakt toen de gemeente drie keer ons een uitkering weigerde.
  Hij heeft dit ook voor ons gewonnen en dat was Theo van der Bent werkzaam bij Blat Advocaten in Zeist. Hij werkt door heel Nederland en is een hele goede advocaat. Hij werkt ook via een toevoeging.

   • Mocht je weinig inkomen hebben Minima) en onder bewind staan, dan is het mogelijk om de kosten bewind vergoed te krijgen via de bijzondere bijstand in je gemeente.

 3. Goedemorgen wegens mijn epilepsie mag ik niet koken en heb ook maar een Wajong uitkering van nog geen € 1000,00 per maand. Heb een zorgwoning gekregen nu doordat ik een gewapende overval in mijn ander huis gehad heb maar daarvoor betaal ik al 653 euro per maand. En dan komen de andere lasten er nog eens bij. Ik weet niet meer hoe ik het allemaal moet doen? Ik zou graag hulp hier in willen hebben. Gr. Myrijana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *