Uw (bespaar)tip

Het voordeel van een klein inkomen is dat het je prikkelt om creatief na te denken. De één is daar beter in dan de ander. Via deze website kunt u tips en adviezen krijgen en delen. Zo hoeft niemand telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Gebruik deze pagina om te laten weten:

65 gedachten over “Uw (bespaar)tip

  1. Wat een leuk initiatief, deze website. Ik ben budgetcoach in Ede en heb een website met gratis bezuinigingstips en budgetrecepten. (bijvoorbeeld voor de feestdagen drie-gangen-menu voor € 2,50 per persoon). Mijn tip: kijk ook eens op gezondmetgeld.nl en doe er je voordeel mee. Succes

  2. Spaar potten van jam, appelmoes, etc. Kook ze vóór gebruik goed uit met heet water en soda. Gebruik ze bv. om soep in te bewaren. Soep kokendheet in potten doen, deksel erop en pot ’n nacht op z’n kop zetten. Zet de potten donker weg. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dit ook kan met bv. gekookte groenten. Koop dus extra als het in de aanbieding is en maak een voorraadje voor als je een makkelijke (kook)dag wilt hebben.

  3. Als ik groenten kook spaar ik het groentennat een aantal dagen (tot 1 week) op in een pot in de koelkast. In het weekeinde gebruik ik dat als basis voor soep. Hoeft niet persé voor groentensoep, je kunt het voor elke soep gebruiken.

  4. Als je gas wilt besparen en niet met pannen wilt slepen kan het ook zo:zet aardappels, goente of eieren, eigenlijk wat je maar in water wilt koken op en zet na iets minder dan de helft van de tijd die je gewend bent het gas uit. Laat dan gewoon in de pan staan, met deksel erop. Laten staan voor nog een keer helft van normale kooktijd plus 3 tot 5 minuten extra. Even uitproberen met de tijd, je kunt altijd het gas weer aan zetten als het aan het eind nog niet gaar genoeg is naar je zin. Hier 2 voorbeelden. Aardappels: 8 minuten met gas aan plus 10 minuten met gas uit. Hardgekookte eieren: 4 minuten met gas aan plus 7 minuten met gas uit. Ook mijn ouders doen het nu zo!

    • Je kunt ook de hooikistmethode gebruiken: 1/6 van de normale kooktijd op het fornuis, daarna 3x de normale kooktijd in de hooikist. Werkt goed bij bv stoofperen, rijst en allerlei stoofpotten met een langere kooktijd. Ik heb geen hooikist maar gebruik een zitzak (met van die piepschuimbolletjes) als hooikist. Een slaapzak of dekbed werkt ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *