hoe u het verspillen van eten voorkomt

Slim omgaan met kliekjes is een slimme manieren van besparen. Doe uw voordeel met deze tips:

zo gooi je nooit iets weg:

Kees zijn dia’s (tortilla kliekjestip)
Sandra’s kliekjespizza tip
Astrids wortel tips
Olga’s basissoep voor kliekjes
Lea’s kliekjestip pasta
Rengelina’s kliekjestip Turks brood
Jacqueline voorkomt kliekjes tip
Christines kliekjestip eenouder
Marlous kliekjestip pizza
Carolines kliekjestip gourmet
Carolines kliekjestip algemeen
Sandra’s kliekjestip algemeen
Moniques kliekjestip algemeen
Ghislaines kliekjes aardappel tip
Madelons kliekjes soeptip
Henriëttes kliekjes soeptip
Maaikes groenteafval soeptip
Madelons kliekjes koektip
Merliens kliekjes kaastip
Zicht op je voorraad tip

Met het hanteren van exact de juiste hoeveelheden voorkomt u kliekjes. Doe uw voordeel met deze tips:

Carolines ovenschoteltip algemeen

15 gedachten over “hoe u het verspillen van eten voorkomt

 1. “bijstandsgerechten” vind ik echt een geweldig initiatief, lief en inspirerend, geeft mij een gevoel van hoop voor de toekomst in hoe een echte samenleving kan zijn

 2. Een anti-weggooitip die ik tijdens mijn studie heel veel gebruikt heb:
  Als er een overblijft van de kliekjessoep (of van welke soep dan ook), kun je dit gebruiken voor een heel lekkere risotto

  Vis de vulling uit te soep en hou deze apart.
  Vul de bouillon die overblijft aan met heet water totdat je ongeveer 200 ml pp hebt. Als het erg flauw wordt, doordat je voor een grotere groep kookt, kun je er wat bouillonpoeder bij gooien.
  Bak de risottorijst met een beetje knoflook (ongeveer 75 gram rijst en een half teentje pp) in een hapjespan totdat de korrels glazig zijn.
  Voeg daarna steeds een beetje bouillon toe aan de risotto, zodat de korrels net aan onder staan. Blijf roeren tot de bouillon bijna verdwenen is en herhaal. Wanneer de korrels zacht zijn, is het gaar.
  Meng de soepvulling en een theelepeltje azijn door de risotto en garneer, voor het knapperige effect, met lente-ui (die je makkelijk in de vensterbank kunt groeien).

  Uiteindelijk kost een portie risottorijst ongeveer 20-25 cent, maar het is vooral heel lekker.

 3. Wat ik zelf altijd heel erg leuk vind om te doen is 1x in de week naar de markt gaan. Hier haal ik dan een hele berg groente voor een paar euro en daar kan ik een flinke tijd van eten. Nu ben ik maar alleen en in het begin werd er dan ook veel weggegooid (ik had ook niet zo’n grote vriezer) en dat is gewoon zonde! Ik verwerk dan tegenwoordig ook gewoon alles in verschillende gerechten en vries een deel in. Zo heb ik laatst op de markt 2 courgettes, 2 aubergines en een hele zak met ik geloof een stuk of 5-6 paprika’s gekocht voor welgeteld 3,50! Hiervan heb ik een grote pan pastasaus gemaakt waar ik een heel weeshuis van kan voeden, ik heb er ratatouille van gemaakt waar ik met gemak 2x van kan eten en de paprika die ik overhield heb ik gebruikt voor op een broodje ei. (je kan verschrikkelijk veel toppings op een gebakken eitje doen, ik eet het bijna elke week voor de restjes!) Ook stop ik graag alle restjes in een wrap of ik maak een soepje van overgebleven groentes.

  De markt is dan misschien niet meer zo goedkoop als dat het vroeger was, maar als je tegen de juiste koopjes aan loopt heb je een heleboel eten voor heel weinig geld. 🙂 En met de juiste restjesverwerking wordt er niets weg gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *