Verwendag gerechten en grote gezinnen tot € 10

LET OP:
Belangrijk bericht over de prijzen op deze website!
Sinds de laatste btw wijziging en prijsverhoging van 1 januari 2019 kunnen de genoemde prijzen op deze website alleen nog als richtprijs beschouwd worden. Zie ook het nieuwsbericht op de home pagina.

Bij alle gerechten ga ik ervan uit dat u de smaakmakers op voorraad inkoopt. Het uitrekenen van snufjes en theelepels is onbegonnen werk. Koop uw kruiden en gedroogde specerijen per 100 gr in op de markt of bij lokale winkeltjes. U doet er soms wel jaren mee. Vanzelfsprekend kunt u veel kruiden ook zelf telen. Zorg ervoor dat u altijd wat ketjap en honing in huis hebt om zelf lekkere marinades te maken.

Tevens ga ik ervan uit dat u ook olie en/of (bak)boter op voorraad inkoopt.

Ik adviseer u om van nuttige aanbiedingen een kleine voorraad in te slaan. Omdat aanbiedingen terugkerend zijn en bij alle ketens voorkomen is het, wat mij betreft niet nodig om exorbitant in te slaan of te hamsteren.

Voor alle gerechten is gerekend met de goedkoopste ingrediënten die degene die het recept aanleverde vond vóór 1 januari 2019.

VERWENGERECHTEN:

Vlees

Vegetarisch

Vis

  • Volgt nog

Hapjes:/bijgerechten

GROTE GEZINNEN:

Vlees

(Ovo-)vegetarisch

Vis

Soep

12 gedachten over “Verwendag gerechten en grote gezinnen tot € 10

  1. Ik maak een complete Indische rijsttafel voor weinig geld, bijvoorbeeld babi ketjap van speklapjes, Indische gehaktballetjes, hete kip van kippevleugeltjes van de Marokkaanse winkel, sajoer lodeh van groenteresten, zoals bloemkoolbladeren en broccolistronken (heeft een heerlijke bite), wat overgebleven boontjes, wortel en het groen van de prei, een omelet of Indische gekookte eieren (sambal telor) en natuurlijk witte rijst en kroepoek van de Lidl. Ik probeer alles zoveel mogelijk zelf te maken..

  2. Bij de turkse/marokkaanse winkels en toko’s zijn vaak kruiden in grotere hoeveelheden te krijgen voor prijzen waar je in de reguliere supermarkt 1 potje voor hebt.

    Ik kook meestal een grotere hoeveelheid aardappels en gebruik die de eerste dag voor bijvoorbeeld gepofte aardappel met griekse yoghurt, de tweede dag in een salade en de derde dag (of later, zijn lang houdbaar in de koelkast) om op te bakken.

    Oja, nog een tip als smaakmaker; fijn gesneden knoflook, wat peterselie en zout mengen en als een garnering over gebakken aardappelen.

    Ik houd deze site in de gaten.
    Succes allemaal!

  3. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 4 kinderen (2 pubers, 2 kleuters). Toen we heel krap zaten met ons budget (omdat ik werkloos thuis zat) hebben we geleerd om flink te rantsoeneren, en dat doen we nog steeds. De uitdaging is elke keer weer om voor max. 10 euro per dag boodschappen te doen, en evt. in de weekenden grotere zaken aan te schaffen, zodat we niet boven de 100 euro per week uitkomen. Dat lukt, ook omdat we veel zelf maken zonder pakjes & zakjes, en goed op de hoogte zijn van prijzen en prijsverschillen tussen verschillende supermarkten. Verder blijft er altijd wel wat over, dus eens per twee weken kliekjesdag. Het enige waar je in moet investeren is goed materiaal (pannen), en tijd (zelf pasta maken bv. is vrij tijdrovend). Zal eens kijken of ik wat recepten kan plaatsen.

    • Ha Marc, dat klinkt veelbelovend. Nieuwe recepten zijn altijd welkom, dus ik ben benieuwd! Bedankt alvast! groetjes, Merlien

  4. Heerlijke spinazieovenschotel voor 4 personen. totale kosten €7,35

    Ingrediënten:
    1,5 kilo kruimige aardappelen €2,10 (zak van 3 kilo €4,19)
    Spinazie a la creme diepvries 750 g €0,85
    Gehakt 500 g € 2,29
    Geraspte kaas €1,79
    2 kleine potjes tomatenpuree €0,32

    Kook de aardappelen gaar met wat zout en pureer ze zoals gewent, ik vind het lekker om nog wat extra geraspte kaas door de aardappelpuree heen te doen, maar bewaar wat kaas voor over de schotel heen!

    Ontdooi en verwarm de spinazie en maak deze nog wat extra op smaak met knoflookpoeder,zout en peper.

    Bak het gehakt rul, voeg gehaktkruiden toe, als het gaar is voegt u de tomatenpuree toe. Meng dit goed onder elkaar.

    verwarm de oven in de tussentijd voor op 180 graden.

    Als alles voorbereid is, gaat u de ovenschaal indelen.
    Ik doe altijd eerst de aardappelpuree, dan de spinazie en daarover heen doe ik het gehakt uitspreiden, dan kaas erover heen naar smaak en in de oven voor ongeveer 20/25 min op 180 graden tot de kaas gesmolten is.

    Eet smakelijk! 🙂

    tip, mocht u met 2 personen zijn, deze ovenschotel is de dag erna nog steeds lekker 😉 mits goed gekoeld! gewoon opwarmen in de magnetron is voldoende 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *